AK Parti Kartal belediye başkan adayı 2019 yerel seçim

2019 seçimleri öncesinde AK Parti İstanbul belediye başkan adayı ve ilçe adayları netleşti. AK Parti Kartal belediye başkan adayı Ebubekir Taşyürek oldu. Peki Kartal belediye başkan adayı Ebubekir Taşyürek kimdir, kaç yaşındadır?

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ilçelerin belediye başkan adayları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan tanıtım programında İstanbul belediye başkan adayı ve ilçelerin başkan adayları resmi olarak tanıdıldı. Kartal’dan ise İBB Meclis Üyesi Ebubekir Taşyürek aday olarak gösterildi.

EBUBEKİR TAŞYÜREK KİMDİR?

1960 yılında Erzurum'da dünyaya gelen Ebubekir Taşyürek, Muhsin ve Perihan hanımın ikisi erkek, ikisi kız dört evladından ikincisidir. Okul hayatını memleketine tamamlayan Taşyürek, Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde mezun oldu. Ebubekir Taşyürek İstanbul Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalının Yönetim Bilim Dalında Yüksek Lisans Programına katıldı. Askerlik görevini yedek subay olarak Ankara Polatlı ve Tekirdağ Çorlu’da tamamlayan ve 1984 yılından bu yana İstanbul’da ikamet eden Taşyürek, ikisi erkek biri kız olmak üzere üç çocuk babasıdır.

AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı (2007–2008) 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nin Başkanlığı (2011) görevlerini üstlendi. 2009 Mart yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyesi seçilen Taşyürek, 2009 yılından beri İBB Meclisi Plan Bütçe Komisyonu ve Denetim Komisyonu Başkanlıkları görevlerini 2014 Mart dönemine kadar yürüttü. Taşyürek halen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanlığı’nı da yürütüyor.