Kağıthane'de sağlık kurumlarında salgın önlemi

Kağıthane Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında hastane ve sağlık ocaklarının rutin olarak temizlik ve dezenfektesini yapıyor.

Koronavirüs sürecinde vatandaşların tanı ve tedavi amaçlı en çok bulunduğu yerlerin başında hastaneler geliyor.

Kağıthane Belediyesi gerek vatandaşları gerekse sağlık çalışanlarını salgın hastalıktan korumak amacıyla özel bir ekip oluşturdu. Oluşturulan bu özel ekip her gün ilçedeki hastane ve sağlık ocaklarında detaylı temizlik ve dezenfekte çalışması yapıyor.

Ekipler öncelikle hastanenin ortak kullanıma açık alanlarında; acil bölümü, bekleme salonu, muayene odaları ve idari birimlerde detaylı temizlik yaptıktan sonra buralar özel makinalarla dezenfekte ediliyor. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni adıyla Profesör Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi, Şişli Etfal, Kağıthane Devlet Hastanesi ve ilçedeki tüm aile sağlığı merkezleri aynı şekiilde temizlenerek dezenfekte edildi. Vatandaşların hastanelerden sonraki ikinci durağı olan eczanelerde de benzer çalışma yapıldı. İlçedeki tüm eczaneler Kağıthane Belediyesi ekiplerince temizlenerek dezenfektesi sağlandı.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, bu süreçte sağlık kurumlarının hijyenine büyük önem verdiklerini belirterek; '' Vatandaşlarımız bir diz ağrısı veya diyabet hastalığı için hastaneye başvurabiliyor. Aynı hastaneye koronavirüs şikayetiyle bir hasta da geliyor. Bu nedenle hastanelerimizin temizlik ve dezenfektesini çok iyi yapmamız gerekiyor. Bu ayrıca sağlık çalışanlarımızın salgından korunması için de çok önemli. Sağlık kurumlarındaki salgın önlemlerimizi arttırarak temizlik ve dezenfekte konusunda her zaman destek oluyoruz.'' diye konuştu.