Yenikapı'daki araç sayısı ne oldu? Audi ve Passatlar geldi

Ekrem İmamoğlu'nun 'ihtiyaç fazlası' diyerek toplattığı araçların Yenikapı'daki alana girişleri sürüyor.Dün onlarca Clio marka araç alanda toplanmıştı ve araç sayısının 450 civarı olduğu söylenmişti. Araçların toplama işinin pazara kadar süreceği iddia edildi. Peki bugün Yenikapı'ya hangi araçlar geldi ve sayı ne oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç fazlası olduğu iddia edilen araçları Yenikapı'da sergilenmeye devam ediyor. 

Dün alanda Clio marka araçlar ve iki adet Mercedes marka otomobil yerini almıştı. Bu otomobili kullanan ismin de CHP'li olduğu ortaya çıkmıştı. Bugün Yenikapı'ya yeni araç girişleri sürdü ve Audi ile Passat marka araçlar getirildi. Şu ana kadar toplanan araç sayısının 1000'i geçtiği söyleniyor.

 İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'de 643 yöneticiye 1717 makam aracı, İSKİ'de 124 yöneticiye 874 makam aracı, İETT'de 48 yöneticiye 150 makam aracı düştüğü, bu araçlardan yılda 120 milyon TL tasarruf edilebileceğini söylemişti. Daha sonra açıklanan İBB'nin 2018 yılı performans raporunda; 93'ü resmi, 1717'si kiralık olmak üzere toplam 1810 adet binek araç olduğu duyurulmuştu.

EKREM İMAMOĞLU ARAÇLARI NE YAPACAK?

Araç toplama işlemi pazar gününe kadar devam edecek. İmamoğlu toplama işlemi bitince alanda konuşma yapacak. İmamoğlu katıldığı televizyon programında araçları ne yapacağına ilişkin şunları söylemişti:

“İade edeceğiz. Bir kısmını bulamadık. Baktık, bizden önce devretmişler 23 Haziran’a yakın. Olsun. Gitti ya, önemli olan o.