İstanbullular dikkat! İBB saat verip uyardı kritik noktalarda önlemler alındı

İstanbul hava durumuna ilişkin İBB'den son dakika uyarı geldi. Akşam 22.00'den sonra Çatalca, Silivri gibi bölgelerde fırtına ve sağanak yağış beklendiği bildirildi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin su baskını yaşanabilecek kritik noktalarda önlem aldığı kaydedildi.

İstanbul'da bugün güneşli bir hava hakimdi. Fakat akşam saatlerinde fena yağış geliyor. Özellikle batı ilçelerinde fırtına ve sağanak yağış beklendiği bildirildi.

İBB ekipleri hazır bekliyor. Herhangi bir olumsuzluk durumunda anında müdahale edecek.Akşam saat 22.00'den sonraya dikkat...Sağanak salı akşam saatlerine kadar sürecek.

İstanbul  Büyükşehir Belediyesi (İBB) kentte beklenen yağışla ilgili açıklama yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB AKOM'un verilerine göre, İstanbul'da bugün saat 22.00'den sonra Çatalca ve Silivri gibi batı ilçelerinde yağmur beklendiği kaydedildi. Yağışların gece yarısından (02.00) itibaren il geneline yayılarak fırtına (40-60km/s) eşliğinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli şekilde (30-50kg/m2) düşeceği, havanın Salı günü akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Sonbahar mevsiminin bugünlerinde deniz suyunun sıcak, aralıklarla gelen yağışlı havanın daha soğuk olması nedeniyle kısa süreli kuvvetli yağmurlar yağması; yollarda göllenme, ani sel, taşkın ve su baskınları oluşabiliyor" denildi.