İstanbul'daki "DuşPet" uygulaması hangi ilçelerde hizmet veriyor?

İBB'nin sahipli ve sahipsiz hayvanlar için başlattığı DuşPet hizmeti artık Şişli Maçka Demokrasi, Kartal Çeçenistan, Kadıköy Göztepe, Kadıköy Moda ve Beşiktaş Yıldız parklarında şehir tuvaletleri yanında sunulacak. 

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan bakımevlerinde şampuanla yıkama, durulama, tüy kremi uygulama, dış parazitleri önleyici solüsyon püskürtülerek parazit önleme ve ardından kurutma işleminin yapılabildiği DuşPet'ler, İstanbul'un 5 farklı noktasında vatandaşların kullanımına sunulacak. Yıkıma işlemi, yaklaşık 15 dakika sürecek. 

ARTIK ŞİŞLİ, KARTAL, KADIKÖY, BEŞİKTAŞ'TA

Kısırkaya ve Tepeören bakımevlerinde verilen DuşPet hizmeti artık Şişli Maçka Demokrasi, Kartal Çeçenistan, Kadıköy Göztepe, Kadıköy Moda ve Beşiktaş Yıldız parklarında şehir tuvaletleri yanında sunulacak. 

Hizmetin sistemli, güvenli ve sürdürülebilir olarak verilebilmesi için özellikle şehir tuvaletlerinin olduğu uygun alanlara yerleştirilmesi planlanırken, bu sayede makinelerin güvenlik, temiz su, atık su gideri ve elektrik altyapısından yararlanması hedeflendi.

ÜCRET BELLİ Mİ?

Vatandaşlar DuşPet'leri, Tarife Komisyonu'nun belirleyeceği uygun bir ücret karşılığında kullanabilecek.

Buradan elde edilecek gelir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sahipsiz sokak hayvanlarının ihtiyaçları için değerlendirilecek.

ÖDEMELER İSTANBULKART İLE YAPILABİLECEK

Ödemeler, İstanbulkart ile yapılabilecek. İlk etapta 5 farklı noktaya yerleştirilecek DuşPet'ler zamanla farklı noktalarda da yaygınlaştırılacak.