İBB çalışıyor İstanbul'da yollar güvenli hale getiriliyor

İBB, son sokağa çıkma yasağından da yararlanarak kentin her iki yakasındaki akslarda yol bakım, onarım ve asfalt yenileme çalışmalarını sürdürdü.

Halk arasında "ölüm yolu" olarak bilinen Ümraniye, Üsküdar, Beykoz, Çekmeköy gibi ilçeleri ve Fatih Sultan Mehmet - Yavuz Sultan Selim gibi köprüleri birbirine aksta, asfalt yenileme çalışmalarına yoğunlaşıldı. Buradaki "Ali Bahadır Kavşağı" yolu bitirilerek, güzergahta sürüş güvenliğinin artırılması için çalışılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), son sokağa çıkma yasağında da yol ve meydanlarda yaptığı çalışmaları sürdürdü. Dört günlük süreçte, İstanbul'un her iki yakasındaki yollarda bakım, onarım ve asfalt yenileme çalışmaları gerçekleştirildi. Kentin kritik noktalarındaki bozuk güzergahlara el atıldı. Bu yolların, bilimsel ölçütlere göre sürüş güvenliği yüksek güzergahlara dönüştürülmesi için çalışıldı.

Avrupa Yakası'nda Büyükçekmece, Bayrampaşa, Silivri, Arnavutköy ve Bağcılar'da yapılan çalışmalara, Anadolu Yakası'nda Kadıköy, Kartal ve Beykoz’dakiler eşlik etti. Sokağa çıkma yasağından dolayı azalan yoğunluktan yararlanılarak kent, İstanbul'un yaya ve sürücülerine hazır hale getirildi.

ÖLÜM YOLU GÜVENLİ HALE GETİRİLİYOR

İBB Yol Bakım Müdürlüğü, Anadolu Yakası 8. Bölge Müdür Yardımcısı Halil Başer, gerçekleştirilen çalışma hakkında şunları kaydetti:

"Bu asfalt yenileme çalışması yaptığımız ana arter, Ümraniye, Üsküdar, Beykoz, Çekmeköy gibi ilçeler ve Fatih Sultan Mehmet - Yavuz Sultan Selim gibi köprüleri birbirine bağlayan kentin en işlek akslarından biridir. Bu yüzden burada yaptığımız çalışma, İstanbul'da kara ulaşımının sağlıklı ve sürdürülebilir biçim kazanması açısından oldukça önemlidir. Çünkü, çalışmayı gerçekleştirdiğimiz bu aks maalesef halk arasında ‘ölüm yolu’ olarak tanımlanıyor. Burayı 16 milyon İstanbullu açısından güvenli bir hale getirmek için ‘Ali Bahadır Kavşağı’ yolunu hızla bitirmeye çalışıyoruz. Çalışmamız bittiğinde bu yolda meydan gelen trafik kazalarında büyük ölçüde azalma olacaktır. Bu bozuk yol tamamlandığında yurttaşlarımızın seyahatlerine konfor gelecektir."

SAHADAKİ EKİPLER TAM DONANIMLI ÇALIŞTI

İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmada, ekipler, koronavirüs kapsamında alınan önlemlere sıkı sıkıya uydu. Sahada görev alan ekipler, iş güvenliği donanımları, maske ve eldiven kullanımının yanı sıra sosyal mesafe kurallarını da özenle gözetti.