Fatih Altaylı yazdı: Yine çekişme

Konsensus Araştırma Şirketi'nin YSK kararı öncesi yaptığı anketi köşesine taşıyan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Seçimler iptal edilir ve yenilenirse tercihiniz ne olur?” sorusuna verilen yanıtların ilginç olduğunu belirtti.

YSK'nın 23 Haziran seçimleri kararı sonrası anket şirketleri de çalışmalara başladı. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Konsensus'un YSK kararı öncesi yaptığı araştırmayı köşesine taşıdı ve  “Seçimler iptal edilir ve yenilenirse tercihiniz ne olur?” sorusu sonrası ortaya çıkan durumun ilginç olduğunu paylaştı. 

Altaylı, " Binali Yıldırım’ın oyları 0.4 gerileyerek 48.1’e, Ekrem İmamoğlu’nun oyları ise 1.4 artarak 50.2’ye yükselmiş. Anketin hata payı göz önüne alındığı zaman geçen seçime göre pek de bir şeyin değişmediği ve seçimin yine çok çekişmeli geçeceğini öngörüyor Konsensus." dedi.

Yine çekişme

Konsensus Araştırma şirketi YSK kararı öncesi bir anket yaptı. 
Seçimler iptal edilecek ve yenilecek varsayımı üzerine konumlandırılmış ve soruları bu şekilde sorulmuş bir anket. 
Seçmene “Seçimler iptal edilir ve yenilenirse tercihiniz ne olur?” sorusu yöneltildi. 
Buna göre verilen yanıtlar ilginç. 
31 Mart seçimlerinde Binali Yıldırım’a oy veren seçmenlerin yüzde 1.9’u seçimin yenilenmesi halinde Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini söylemiş. 
Aynı seçimde Ekrem İmamoğlu’na oy veren seçmenlerin yüzde 1’i ise seçimin tekrarlanması halinde Binali Yıldırım’ı tercih edeceğini belirtmiş. 
Toplamda ise Binali Yıldırım’ın oyları 0.4 gerileyerek 48.1’e, Ekrem İmamoğlu’nun oyları ise 1.4 artarak 50.2’ye yükselmiş. 
Anketin hata payı göz önüne alındığı zaman geçen seçime göre pek de bir şeyin değişmediği ve seçimin yine çok çekişmeli geçeceğini öngörüyor Konsensus.