Ekrem İmamoğlu’ndan dolu otobüs kumpasına sert yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de canlı yayınlanan “Çalar Saat” programında sosyal medya “trollerine” sert çıkıştı.

İBB Başkan Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de canlı yayınlanan “Çalar Saat” programında, gazeteci İsmail Küçükkaya’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, dün yaşanan ve sosyal medyada gündeme gelen “dolu otobüsler”le ilgili soruya da “Eğer siyaset buysa; lanet olsun siyasete. Siz de yaşıyorsunuz; efendim troller, şunlar bunlar… Ya bu nedir Allah aşkına ya! Kendi partimde bu işi yapan, bu şekilde davranan kim varsa, ben onla mücadele edeceğim; partinin üyesi olarak. Bunu yayan meclis üyesi var, ilçe başkanı var, o var, bu var… Utanç duyuyorum! Kanım dondu! Ama mücadele edeceğiz. Sayın Vali’mizle karar birliğimiz var. Bu dönemin ruhuna aykırı hareket eden kim varsa, tüm hukuki haklarımızı koruyacağız. Suç duyurusunda bulunduk” yanıtını verdi. 

“SAYIN VALİ’MİZLE KARAR ALDIK: SÜRECİN RUHUNA AYKIRI HAREKET EDEN KİM VARSA MÜCADELE EDECEĞİZ”

“Dolu otobüs görüntüleri çok konuşuldu sosyal medyada…”

- Süreci ilk öğrendiğimizde, Vali Bey’le de telefon görüşmesi yaptık, ‘Bu nedir’ gibilerinden. Dedim ki; ‘Efendim, araştırıyoruz. Bu, normal bir şey değil.’ Burada bir şeyin altını çizelim. Sayın Vali’miz Ali Yerlikaya ile bir karar aldık. Bu sürecin ruhuna aykırı hareket eden kim varsa, bu süreci siyasetleştiren ve insanın kanını donduracak şekilde sürecin ruhunu kötüye yönlendirecek kim varsa, hukuki çerçevede hep birlikte mücadele edeceğiz diye… Kendi ifadesidir. Biz de altına imza atıyoruz. Mücadele edeceğiz. Bu süreci araştırdık. Metrobüs hattında 52 durak vardır. Aynı saatte, saat 06.00’da, metrobüs hattını 75 kişi kullanmış. Sabah 6’da, pazar günü; kimse sokağa çıkmayacak. Maç yok. Maça gider gibiler. Otobüse biniş görüntülerini izledim; kanım dondu. Böyle bir kafayla… Sabah namazına gidilmiyor; çünkü cemaatle namaz kılmak yasaklandı. Desek, ‘Toplandılar, namaza gidiyorlar…’ O da değil. İş güç de yok. Çalışma  ortamı da yok. Bir hat örneği vereceğim. Malum Boğazköy hattında, bir hafta önce 1 kişi, bir hafta sonra 71 kişi! Otobüs şoförlerinin beyanları var. Derler ya: Kanım dondu! Eğer siyaset buysa; lanet olsun siyasete. Siz de yaşıyorsunuz; efendim troller, şunlar bunlar… Ya bu nedir Allah aşkına ya! Kendi partimde bu işi yapan, bu şekilde davranan kim varsa, ben onla mücadele edeceğim; partinin üyesi olarak. Bunu yayan meclis üyesi var, ilçe başkanı var, o var, bu var… Utanç duyuyorum! Bu kavramları niye önemsiyorum biliyor musunuz? Bugün bana, yarın başkasına olmasın. Dünya değişti diyoruz; kafalar değişmeli. Siyaset değişmeli. Siyaset diye bir şey kalmayacak belki. Siyasetin dili, şekli, biçimi değişecek. Kanım dondu! Ama mücadele edeceğiz. Sayın Vali’mizle karar birliğimiz var. Bu dönemin ruhuna aykırı hareket eden kim varsa, tüm hukuki haklarımızı koruyacağız. Suç duyurusunda bulunduk bu arada.''