Ekrem İmamoğlu diğer partileri nasıl ikna edecek?

Ekrem İmamoğlu, projelerini açıkladığı programda tüm partilere 'kapım açık' mesajı verirken kazananın İstanbul ittifakı olacağını söyledi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyasında tüm partilere aynı mesafeda yaklaşacağını ve tüm İstanbul'un yararına projeler geliştireceğini söyledi.

DİĞER PARTİLERİ NASIL İKNA EDECEKSİNİZ?

Ekrem İmamoğlu, hiç bir kaygı duymadan tüm partileri ziyaret edebileceğini söyledi ve diğer partileri bir çok kez davet etmesine rağmen kimsenin katılmadığı siteminde bulundu.

İmamoğlu, ''Kampanya süreci boyunca HDP’lilere farklı MHP’liye farklı ya da partim olan CHP’ye ayrı konuşacak hiçbir dilimiz olmayacak. Bizim her söylediğimiz 16 milyon İstanbulluyu ilgilendiriyor birincisi bu. Ama ikincisi siyasal tavır açısından… Şunu söyleyebilirim 9-10 yıldır ilçemde görev yapıyorum. Bunun 4.5-5 yılı siyasi görevdi, 5 yılı da belediye başkanlığı. Siyasi görev yaparken bile herkesle irtibatı teması ön planda tuttum. O diyalogların neticesidir 2014’teki seçimde o insanların oylarını almak. O bahsettiğiniz farklı kesimlerin. 2014 seçimlerden sonra göreve geldiğimiz zamandan itibaren ben HDP’yi de ziyaret ettim, MHP’yi de ziyaret ettim, Ak Parti’yi de ziyaret ettim. 10 defa gittim hiç gelmediler 5 defa daha gittim hiçbir kaygı duymaksızın. Belediye başkanının gidemeyeceği kapı çalamayacağı kapı olmaz.

Türkiye’de çok az yerde vardır. Var mıdır emin değilim tedbirli konuşuyorum sadece. Demokrasi sokağı kavramıyla bütün siyasi partilere eşit koşullarda propaganda yapmalarını sağlamak gibi bir misyon üzerime aldım belediye başkanı olarak. Kendi partimi ön plana çıkarmadan gelin kentin en aktif noktasında genel seçimde ya da diğer seçimlerde gelin propagandalarınızı en çağdaş biçimde yapın insanlara erişin dedik. Kent halkının önüne geçtim ortaya oturdum bir moderatör kavramıyla ‘Bana soru sorun’ dedim.

Bütün siyasi partileri davet ettim. Bir tanesi hiç gelmedi önemli değil. Ama 5 yıl boyunca senede bir defa vatandaşın huzuruna geçip bütün siyasi partileri oraya davet edip kent insanına kendilerini ifade etmeleri fırsatı tanımak özgürlükçü unsurlar içerisinde insanları kucaklamak çok değerli. Bu aslında bir belediye başkanının ne kadar emin olduğunu, her koşulda ona gidilebileceğini çünkğü benim demokrasi anlayışım çok net.'' dedi.

“SANDIĞA ATILAN OYLARLA DEĞİL SAYILAN OYLARLA KAZANILIR”

Sandığa atılan oylardan daha çok sayılan oyların önemini vurgulayan Ekrem İmamoğlu; ''Türkiye’de sandık güvenliğinin tartışılması ya da bir sorun olarak görülmesi bana ait bir konu değil. Ne yazık ki 81 milyon insan aynı şeyi konuşuyor. Ne yazık ki sandığın şöyle bir kuralı var; mutlak sandıkta adamın olacak. Halbuki çağdaş ortamlarda buna ihtiyaç yoktur. Eğer biz hala bunu 2019 senesinde konuşuyorsak aslında bu Türkiye’deki demokrasi ortamının ayıbıdır. Bunu gidermek zorundayız. Gideremedik tedbirimizi almak zorundayız. 12 seçim tecrübesi olan bir kişiyim ben. Tek bir oya sıkıntı getirmedim kendi ilçemde. Bu sorumluluk duygusudur, insanları sorumlu kılmaktır ve bütün tedbirleri almaktır.

Biz görecekler 31 Mart 2019 gecesi il başkanlığımız diğer siyasi unsurlar müttefiklerimiz, ittifak kurduğumuz partimiz dahil olmak üzere bütün İstanbul halkı ‘İstanbul ittifakı’ diye tanımlıyoruz. Ben sandıktan çıkan oylarda alacağımız oyları ‘İstanbul ittifakı’ olarak görüyorum. Her oya sahip çıkmanın bütün altyapısını kuracağız. En fazla 2-3 saat içerisinde İstanbul’un neticesini vereceğiz.'' şeklinde konuştu.

İLÇE ADAYLARININ HENÜZ AÇIKLANMAMIŞ OLMASI BİR HANDİKAP MI?

CHP'nin ilçe belediye adaylarının henüz açıklanmamış olmasını da yorumlayan Ekrem İmamoğlu; ''Elbetteki zaman önemli. Zaman içerisindeki süreçleri yönetmek çok değerli. Ben şu an her saati bir gün gibi hissediyorum. Evet biraz gecikti ama şu da bir gerçek aslında en hızlı süreci yaşıyor Cumhuriyet Halk Partisi. Daha önceki adaylaşma süreçlerini iyi biliyorum. En azından 2004’ten beri bu süreçleri takip eden biriyim. 2008’den beri siyasiyim. Geciktiğimizi biliyorum ama genel başkanımızın, il başkanlığımızın, genel merkezimizin yetkili kişilerin çok hassas bir çalışma yürüttüğünü özellikle 22-23 Ocak haftası sürecinde adaylaşmaların büyük oranda biteceği yönünde bir kanaatim oluştuğunu söyleyebilirim. İnşallah en doğru kararı vereceğiz.'' dedi.