Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim açıklaması: Ortada başka bir oyun var

Üsküdar'daki iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Haziran seçimine yönelik dikkat çeken ifadeler kullandı. Türkiye'nin her alanda son bir asrın en kritik mücadelelerini verdiğini söyleyen Erdoğan, İstanbul seçimlerinin de bu mücadelenin bir parçası olduğunu dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da 23 Haziran İstanbul seçimlerine ilişkin konuştu ve 'ortada başka oyun var' dedi. Ekrem İmamoğlu'nu da isim vermeden eleştiren Erdoğan, "Hayatında hiçbir başarı hikayesi olmayan, eserleriyle değil, sadece hoyratlık, hakaret, tehdit, tahammülsüzlük, bütün bunlarla gündeme gelen bir kişiye benim vatandaşımın İstanbul'u emanet etmeyeceğine inanıyorum."ifadelerini kullandı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Üsküdar İftarı'ndaki konuşmasında, 23 Haziran'da tüm eksikliklerden, kanunsuzluklardan, yolsuzluklardan arındırılmış yeni bir seçimle İstanbul'un büyükşehir belediyesi başkanına kavuşacağını söyledi. 

Seçimi kimin kazandığının elbette mühim olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ancak çok daha önemli olan nasıl kazandığıdır. Hukuka ve vicdanlara uygun şekilde yapılan her seçim sonucunun milletimizin de bizim de başımızın üzerinde yeri vardır. Şimdi sizlerden 23 Haziran'da sandığa ve sandık sonuçlarına sıkı bir şekilde sahip çıkmanızı istiyorum. Her ne sebeple olursa olsun sandığa gitmemek, başkalarının o sandıkta ortaya koydukları iradeye teslim olmak demektir. Üsküdarlı hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İstanbul halkının kendi iradelerine sahip çıkacaklarına inanıyorum."

Birikime sahip olan belediye başkan adayıyla İstanbul'u farklı bir yere taşımak istediklerini vurgulayan Erdoğan, tüm hemşehrilerin 23 Haziran'da Binali Yıldırım'a sahip çıkmasıyla İstanbul'a gölge düşmeyeceğine inandığını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin her alanda son bir asrın en kritik mücadelelerini verdiğini belirterek, son dönemdeki her seçim gibi İstanbul seçimlerinin de bu mücadelenin bir parçası olduğunu dile getirdi. 

"ORTADA BAŞKA BİR OYUN VAR DEMEKTİR"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer bu seçimlerin sonuçlarını, dışarıda birileri İstanbul halkından dahi yakından takip ediyor, saf tutuyor, sevinç çığlıkları veya üzüntü beyanları serdediyorsa ortada başka bir oyun var demektir. 31 Mart'ta Batı, Avrupa'nın değişik ülkeleri, kazandı diye zannettikleri isim için nasıl eğlendiklerini gördünüz değil mi? Bu işin arkasında nelerin olduğunu hala anlamadık mı? Nelerin döndüğünü anlamadık mı? İstanbul halkının karşısına çok büyük imaj kampanyalarıyla hoşgörü, diyalog, çağdaşlık abidesi olarak çıkartılan kişilerin suratındaki makyaj döküldükçe, gerçek yüzü ortaya çıkmaya başladı.

"HAYATINDA HİÇBİR BAŞARI HİKAYESİ OLMAYAN SADECE HAKARET, TEHDİTLE..."

Hayatında hiçbir başarı hikayesi olmayan, eserleriyle değil, sadece hoyratlık, hakaret, tehdit, tahammülsüzlük, bütün bunlarla gündeme gelen bir kişiye benim vatandaşımın İstanbul'u emanet etmeyeceğine inanıyorum. İnşallah 23 Haziran'da İstanbullular en doğru tercihi yapacaklardır. Tüm hemşehrilerim, bütün yakınlarına, dostlarına bence bunu iletmeleri lazım."