CHP'li Torun: Ankara’da 5-6, İstanbul’da 1-2 puan öndeyiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İYİ Parti ile ittifakın CHP’ye 5 ile 15 puan arasında katkısı olacağını söyledi. Torun, devamında "Ankara’da 5-6 puan öndeyiz. Ekrem İmamoğlu da 1-2 puan öne geçti" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, seçim anketlerinin sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

'Kazanmak, kazanamıyorsak AKP'ye kaybettirmek' formülüyle kurulan ittifakın CHP'ye seçim bölgelerine göre kimi yerde 5, kimi yerde 10, kimi yerlerde de 15 puan katkı yapacağını söyleyen Torun, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çok sayıda ilde de sürpriz yapacaklarını anlattı.

‘YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NUN OYU, PARTİ OYUNUN ÜSTÜNDE'

- İstanbul ve Ankara sonucu merak konusu. Sahafa durum nasıl?

Adaylarımız çok başarılı. Partinin önüne geçtiler. Tek sorunumuz onları partinin oyuna yaklaştırmak. Parti oyu ile onları birleştirmek. Aday olarak başarılı bir profil çiziyorlar. Seçmen Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu diyor ama bunu CHP anlamında yaklaştırmaya çalışıyoruz.

- İstanbul ve Ankara için anket sonucu var mı?

Ankara'da 5-6 puan öndeyiz. Ekrem Bey de 1-2 puan öne geçti.

- Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım güçlü bir aday değil mi?

Binali Yıldırım'ın geçmiş dönemlerinden dolayı etkili olacağını düşünebilirsiniz ama sahada şunu soracak insanlar: Siz 16 yıldır iktidardasınız, 25 yıldır da belediyedesiniz. Ulaştırma Bakanlığı yaptınız Başbakanlık yaptınız. İstanbul'un sorunları çözülüyordu da elinizi tutan mı vardı? Niye çözmediniz? Şu an içinde bulunduğumuz sorunların sorumlusu kim? Ne iddia koyacaksınız? Yeni ne söyleyeceksiniz? Onlar yapamadı biz mi yapacağız diyeceksiniz. Ya da biz bilmiyorduk mu diyeceksiniz? Kandırıldık mı diyeceksiniz. İstanbul'a ne diyeceksiniz. Bir de şu var. Zorla gittiği her halinden belli. Sahada ona nöbet verildi. Türkiye genelinde nasıl İzmir'de, Ordu'da, birçok yerde nöbete gönderildilerse Binali Yıldırım da İstanbul'a nöbete gönderildi. Nöbeti bittiğinde, seçimi kaybettikten sonra herhalde Saray'da kendisine etkili bir görev verirler.