Canan Kaftancıoğlu yargıyı hedef aldı! Ayaklar altına aldılar...

Canan Kaftancıoğlu, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ile iki partiliyi Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarını gizlice çektirmek için talimat vermişti. Suçu yüzünden ifadeye çağrılan Kaftancıoğlu yargıyı hedef aldı.

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, iki partili ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'taki evini fotoğraflamak isterken polislere yakalanmıştı. Polislerin uyarısını dikkate almayıp olay yerinden kaçan Özçağdaş, koruma polislerine "yine geleceğim" diyerek tehditler savurmuştu.

Yaşananların duyulması üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'da Özçağdaş'ı kendilerinin gönderdiğini, fotoğraflardan haberinin olduğu şeklinde beyanlarda bulunmuştu.

''SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME''DEN SORUŞTURMA

Açıklama üzerine de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Suat Özçağdaş hakkında 'Özel Hayatın Gizliliğini İhlal'den, Canan Kaftancıoğlu'na ise 'Suçu ve Suçluyu Övme'den soruşturma başlatmıştı.

'Üsküdar İlçe Başkanımız hakkında ortada bir mahkeme kararı dahi yokken yani hukuken suçlu olduğu kanıtlanmamışken onu savunduğum için bana "suçu ve suçluyu övmek" gerekçesiyle soruşturma açtılar. Oysa Fahrettin Altun'u övenler için açılması gerekirdi bu soruşturma. Çünkü bir mesleğin en temel kuralları ancak bu kadar ayaklar altına alınabilir. Yargının böyle acıklı bir halde olması çok üzücü.'

PARTİ Mİ KOLLUK KUVVETİ Mİ?

CHP'li Kaftancıoğlu, açıklamasında sanki CHP bir kolluk kuvvetiymiş gibi suçüstü yaptıkları açıklamasında bulunarak polis ya da zabıta rolüne soyundu. Kaftancıoğlu, ayrıca yine basın emekçilerini hedef aldı.

Verdiği röportajda, 'Biz yapılan kanunsuzluğu yargıya taşıdık o kadar. O andan itibaren yargı aşamasına geçtik. Ama onlar tam da bu andan itibaren önce meseleyi sulandırmaya, başka alanlara çekmeye başladılar, daha sonra da medyadaki tetikçilerini üzerimize salarak, sosyal medyadaki trol orduları ile suçluluklarını örtme telaşına girdiler.' dedi.

Kaftancıoğlu daha öncede Üsküdar İlçe Başkanına talimatı kendisinin verdiğine ilişkin sözlerini haber yapan basın mensuplarına trol yakıştırmasında bulunmuştu. Bilindiği gibi Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 5 ayrı suçtan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne yargılanmış ve 9 yıl 8 ay cezaya çarptırılmıştı.