Bakan Soylu: Görevimiz İBB Başkan adayı üzerinden İstanbul’a PKK’nın sızmasını engellemek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'nun 'İstanbul'da ne işi var' sözlerine yanıt verdi. "Ankara’dan ibaret sanıyor İçişleri Bakanı’nın görevini." diyen Soylu görevinin açık ve net olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan, CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu'na çok sert eleştiriler geldi. Soylu, kendisini 'İstanbul'da ne işi var' sözleri ile eleştiren İmamoğlu'na cevap verdi. Görev tanımının açık ve net olduğunu söyleyen Bakan Soylu, "Doğu ve Güneydoğu’da PKK’nın varlığını nasıl oradan kaldırmaya çalışıyorsak, görevimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı üzerinden İstanbul’a PKK’nın sızmasını engellemektir.Nasıl bir beceriksizliği ve aynı zamanda nasıl bir basiretsizliği ortaya koyduklarını çok net biliyoruz" dedi.

Balkanların ve Anadolu’nun rengini, desenini ve tarihi değerlerini bünyesinde barındıran kültür mozaiği Bağcılar’da kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı, 7 Bölge 7 Renk Kültür Sanat Festivali Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı. Festivalin ilk gününde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da açılışa katıldı.

23 Haziran Pazar günü İstanbul’da gerçekleşecek Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu sert bir dille eleştirdi.

"NEYLE GÖREVLİ OLDUĞUMU SÖYLEYEYİM"

Bakan Soylu, “Hangi yolda hangi düsturda gittiğimizi biliyoruz. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı diyor ki; ‘Bir İçişleri Bakanı’nın İstanbul’da ne işi var?’ Ankara’dan ibaret sanıyor İçişleri Bakanı’nın görevini. Niye İstanbul’da işim olduğunu söyleyeyim. Neyle görevli olduğumu da söyleyeyim. Doğu ve Güneydoğu’da o dağlarda bu ülkenin birliğine saldıranlara karşı milletçe hangi cevabı veriyorsak, oradaki kahramanlarımız hangi cevabı veriyorsa benim görevim İçişleri Bakanı olarak da, İstanbul’da Süleymaniye’de doğan bir kardeşiniz olarak da, Karadeniz’de Trabzon’da doğan bir evladınız olarak da benim görevim açık ve net…

"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÜZERİNDEN..."

Doğu ve Güneydoğu’da PKK’nın varlığını nasıl oradan kaldırmaya çalışıyorsak, görevimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı üzerinden İstanbul’a PKK’nın sızmasını engellemektir. Bu kadar açık ve net” diye konuştu.

"EĞER BUNU YAPAMAZSAK..."

“Eğer bunu yapmazsak Aybüke Yalçın kızımıza hesabımızı ödeyemeyiz” diyerek 2 yıl önce teröristler tarafından şehit edilen öğretmeni hatırlatan Bakan Soylu, “Eğer bunu yapmazsak Bedirhan bebeğimize hesabımızı ödeyemeyiz. Biz İstanbul’u biliyoruz. Biz İstanbul’u hangi zenginlikler içerisinden nasıl bir yoksulluğa bıraktıklarını da biliyoruz. Nasıl bir beceriksizliği ve aynı zamanda nasıl bir basiretsizliği ortaya koyduklarını çok net biliyoruz” ifadelerini kullandı.