AK Parti'den mazbatanın iptali için başvuru

AK Parti, İstanbul seçimlerinin iptali için YSK'nın kararını beklerken yeni bir hamle daha yapıyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, Ekrem İmamoğlu'na verilen mazbatanın iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapacaklarını açıkladı.

AK Parti, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptali için İstanbul İl Seçim Kurulu'na başvuru yapılacağını açıkladı. AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, mazbatanın usulsüz biçimde verildiğini ileri sürdü.

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, İstanbul İl Seçim Kurulu'nun henüz olağan süreç tamamlanmadan mazbatayı Ekrem İmamoğlu'na verdiği söyledi. Maltepe seçim sonuçlarına ilişkin birleştirme tutanaklarının usulsüz hazırlandığını ve sandıkların sayımı devam ederken hazırlanan birleştirme tutanaklarının İl Seçim Kurulu'na gönderildiğini ifade etti. 

"YSK'nın kararına rağmen mazbata verildi"

AK Parti'nin YSK Temsilcisi Recep Özel ise A Haber’de YSK’nın, “Olağan itiraz süreçleri devam ediyorsa mazbatayı vermeyin” kararına rağmen il seçim kurulunun Ekrem İmamoğlu’na mazbata verdiğini ifade etti. Özel canlı yayında şunları söyledi:

’’Mazbatayı vermek il seçim kurulu başkanlıklarının yetkisinde. Süreç henüz tamamlanmamıştı. En azından olağan ve olağanüstü itiraz sürecinin bitimine kadar mazbatanın verilmemesi için talebimiz olmuştu. Dün YSK da bununla ilgili, “olağan itiraz süreçleri devam ediyorsa mazbatayı vermeyin” yönünde bir görüş verdi. Bunu il seçim kuruluna iletti. Olağanüstü itiraz süreciyle ilgili bir karar vermedi. Bununla ilgili yetki tamamen il seçim kurulunda idi. Bize göre normal olağan itiraz süreçleri bitmiş değil. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimleriyle ilgili olarak olağan itiraz süreçleri bitmeden YSK’nın bu kararına rağmen mazbata verildi. Diyecek bir şey yok artık verildikten sonra geri al demek de olmaz. Ancak olağanüstü itirazın neticesine göre durum netliğe kavuşacak’’

Habertürk TV: YSK itiraz süreci beklensin kararı aldı

Bu arada Habertürk TV’de yayınlanan bir haberde, "Ekrem İmamoğlu dün mazbata aldı ancak YSK’nın AK Parti’nin talebi üzerine 'olağan itiraz varsa süreç beklenmeli' şeklinde bir karar aldığı ortaya çıktı. Bu karar il seçim kurulu İmamoğlu’na mazbatayı teslim ettiği için sonuçsuz kalmış oldu" denildi.