Gaziosmanpaşa’da berber ve kuaförler dezenfekte ediliyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 11 Mayıs Pazartesi günü yeniden hizmet vermeye başlayacak olan berber ve kuaför salonlarında dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor. İş yeri sahiplerine de sağlık önlemleri açısından yüz koruyucu siperlik ve maske veriliyor.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 21 Mart'tan bu yana faaliyetleri geçici olarak durdurulan berber ve kuaförler, 11 Mayıs Pazartesi günü yeniden açılıyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi de randevulu sistemde ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak hizmet verecek olan berber ve kuaförlerde dezenfekte çalışması başlattı. İlçe genelindeki tüm berber ve kuaför salonları özenle ilaçlanarak, steril hale getiriliyor. Dezenfekte çalışmalarının yanı sıra sağlık açısından berber ve kuaförlere yüz koruyucu siperlik ve maske veriliyor.

"HİJYEN KURALLARINA GÖRE TIRAŞIMIZI YAPACAĞIZ"

İş yeri dezenfekte edilen Adil Akman, "Gaziosmanpaşa Belediyesine, Hasan Tahsin Başkanıma çok teşekkür ederim, hijyen için ilaçlandı. Pazartesi inşallah hayırlısıyla ‘Bismillah’ deyip dükkanımızı açacağız. Kendisine teşekkür ederiz. Tek tek müşteri alacağız. Randevu sisteminde, iki kişi çalışıyoruz. 3 koltuğumuz var, 1 koltuğumuz iptal. Tek tek her saat başı bir müşteri. Hijyen kurallarına göre tıraşımızı yapacağız, göndereceğiz, bekletmeyeceğiz kimseyi" dedi.

"TEMİZLİKLERİMİZİ YAPTIK, HAZIRIZ"

Kuaför salonu dezenfekte edilen Nilgün Berktuna ise, "Her şey tek kullanımlık. Kesinlikle maskelerimiz, eldivenlerimiz. Tek müşteri alacağız alanımız küçük olduğu için, iki katlıyız. Alt kata ve üst kata birer tane randevu ile çalışıyoruz. En güzeli de hem bizim hem müşterilerimizin sağlığı açısından randevu sistemiyle çalışıyoruz. Çay, kahve içimi kesinlikle yok iş yerimizde. Belediyemize de teşekkür ediyoruz bunun için ilaçlama işlerimizi de yaptık, temizliklerimizi de yaptık, hazırız" diye konuştu.