Gaziosmanpaşa Belediyesi kullanılmış maske ve eldivenleri topluyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kullanılmış maske ve eldivenlerin insan sağlığına zarar vermeden bertaraf edilmesi için kamu hizmet binaları ile belediye binası, muhtarlıklar, meydanlar ve yoğun kullanılan otobüs duraklarına hijyenik atık kutuları yerleştirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzemelerinin bertaraf edilmesine ilişkin genelge yayımladı.

Bu kapsamda harekete geçen Gaziosmanpaşa Belediyesi, pazar, market, toplu ulaşım ve ortak yaşam alanlarında kullanımı zorunlu hale gelen maske ve eldivenlerin insan sağlığına zarar vermeden bertaraf edilmesi için kamu hizmet binaları, belediye binası, muhtarlıklar, meydanlar ve yoğun kullanılan otobüs duraklarına atık kutuları yerleştirdi.

Vatandaşlar kullandıkları tek kullanımlık maske ve eldivenleri, üzerinde bilgilendirici mesajlar yazılı olan kapaklı ve hijyenik atık kutularına atacak. Toplanacak olan kullanılmış maske ve eldivenler üzerindeki olası virüsün hayatta kalma süresini ortadan kaldırmak için geçici depolama alanlarında 72 saat bekletilecek. Maske ve eldivenler daha sonra tıbbi atık standartlarına uygun biçimde bertaraf edilecek.

“VATANDAŞLARIN SAĞLIĞINI KORUMASI ANLAMINDA BU MALZEMELERİN TOPLANMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Vatandaşların sağlığını koruma amacıyla çıkarılan genelge kapsamında kutuları yerleştirdiklerini söyleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın genelgesi kapsamında bu atıkların normal atık olmadığı ve ayrı olarak toplanması gerektiği bizlere genelge olarak geldi. Biz de hemen bu çalışmayı uygulamaya koyduk. Vatandaşların kullanmış oldukları eldiven ve maskeleri gelişigüzel sokaklara ya da kendi evlerinde normal çöplere değil, dezenfekte bir şekilde özel yapılmış kutulara atması gerekiyor. Sokaklarda maskelerin ve eldivenlerin gelişigüzel atıldığını görebiliyoruz. Vatandaşların hem duyarlılık göstermesi hem de kendi sağlığını koruması anlamında bu malzemelerin tıbbi atık olarak toplanmasını sağlamaya çalışacağız” dedi.