İstanbul 2019 Ramazan ayı Esenler iftar çadırı sofraları

İstanbul’da belediyeler, Ramazan için özel iftar çadırları kurarak çeşitli etkinlikler hazırladı. Ramazan ayında Esenler'de iftar çadırları kurulacak ve binlerce insana yemek verilecek. Esenler'de iftar sofralarına gelemeyenler 'iftar hattı' ile sıcak yemek isteyebilecek. İşte İnternetİstanbul.com Esenler iftar sofraları haberi...

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) hangi ilçelerde Ramazan çadırı kurdu? Ramazan çadırları ve Ramazan eğlenceleri İstanbul'un hangi semtlerinde yapılacak? 

“ESENLER DÖRTYOL MEYDANI RAMAZAN’DA BULUŞMA NOKTASI HALİNE GELECEK”

Ramazan’ın yeniden diriliş olduğunu söyleyen Göksu, şunları söyledi: “Bu Ramazan ayında, Dörtyol Meydanında her gün farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu meydan sadece Esenlerli vatandaşlarımızın geldiği bir ortam olmaktan çıktı. O yüzden bütün vatandaşlarımızın yararlanabileceği etkinlikler düzenleyeceğiz. Dörtyol Meydanı Ramazan’da buluşma noktası haline gelecek. Anadolu Yöre Derneklerinin Ramazan buluşmalarını yapacakları stantlarımız kuruldu. Bu stantlar Ramazan ayı boyunca sahurlar ve iftarlarla şenlenecek. Ve Osmanlı geleneği olan Çınaraltı sohbetleri ve helva buluşmaları düzenlenecek. Her yıl yaptığımız iftarlarımız olacak. Biz çadırlarda iftar vermiyoruz. Vatandaşlarımızı iftar sırasına sokmuyoruz. Kendi soframızda ne varsa o sofrayı vatandaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Bunun için 3 bin kişiye evinde iftar vereceğiz.”

ESENLER 2019 RAMAZAN ETKİNLİĞİ:Esenler’de “Ramazan Birlikte İyiliktir” sloganıyla 29 gün boyunca tasavvuf müziği konserlerinden sohbetlere, geleneksel gösteri sanatlarından yöre dernekleriyle yapılacak iftarlara kadar onlarca etkinlik vatandaşlarla buluşacak.

ESENLER İFTAR YEMEĞİ HATTI:İftar yemeği hazırlayamayan aileler için açılan Alo İftar hattı oldu. İftar yemeği hazırlayamayan aileler, 440 09 39 numaralı Alo İftar hattını arayacak ve belediye çalışanları özel donanımlı araçlar ile vatandaşların evine kadar yemek götürecek.