Esenler Kısa Film Yarışması başvuruları başladı!

Esenler Belediyesi’nin Mart ayında ilkini düzenleyeceği “Esenler Film Günleri” kapsamında “Kısa Film Yarışması” başvuruları başladı. Dereceye giren filmlere toplam 15 bin TL ödülün verileceği yarışma için son başvuru tarihi 6 Mart.

Esenler Belediyesi, Hoca Ahmet Yesevi Kültür Sanat Sezonu’na özel olarak düzenleyeceği çok sayıda sinema etkinliğiyle sinemaseverleri Esenler’de bir araya getirecek. Bu kapsamda ilki gerçekleştirilecek olan “Esenler Film Günleri” için hazırlıklar sürerken, “ Esenler Kısa Film Yarışması” başvuruları da başladı.

DERECEYE GİRENLERE PARA ÖDÜLÜ!

Genç yetenekleri ödüllendirmek ve bu alana yeni yetenekler kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Esenler Kısa Film Yarışması’nda birinciliği elde eden filme 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncü filme ise 2 bin 500 TL ödül verilecek. Yarışmaya başvurular “esenlerfilmgunleri.com” internet sitesi üzerinden yapılacak. Serbest konulu düzenlenecek yarışmaya başvuracak filmlerin, 15 dakika süre sınırını aşmaması gerekiyor. Yarışmanın katılım şartlarıyla ilgili detaylı bilgiye ise internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

JÜRİ BAŞKANI DERVİŞ ZAİM

Kısa film yarışmasının jürisi ise birbirinden değerli sinemacılardan oluşuyor. Çok sayıda önemli filmle imza atan Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Derviş Zaim’in başkanlık yapacağı jüride ünlü oyuncular İpek Tuzcuoğlu ve Emre Kızılırmak ile ödüllü filmlerin kurgucusu Umut Sakallıoğlu ve yönetmen Belkıs Bayrak yer alıyor.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri, Esenler Film Günleri’nin kapanış günü olan 28 Mart’ta takdim edilecek.