Çekmeköy zabıtası virüs fırsatçılarını denetledi

Çekmeköy Belediyesi Zabıta ekipleri, Korona virüsünün Türkiye’de görüldüğünün açıklanmasının ardından piyasalarda yapılan fiyat oynaması haberleri üzerine market ve dükkanlarda denetimlere başladı.

Çekmeköy Belediyesi Zabıta ekipleri, Sağlık Bakanlığı’nın Korona virüsü açıklamalarının ardından vatandaşların alışverişe çıkmasıyla ortaya çıkan fırsatçıları tespit etmek için denetimlerini sıklaştırdı.

Virüse karşı alınacak önlemler arasında yer alan temizlik malzemeleri ve sanal ortamda oluşturulan karantina korkusu nedeniyle kuru gıdaya talebin artmasıyla ürün fiyatlarının 10 katına kadar çıkarıldığı haberleri gündemde yer aldı.  Haberlerin ardından vatandaş taleplerini dikkate alan belediye ekipleri,  raf ve fiyat denetimlerini artırdı. 

Denetimlerde, İstanbul Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nden gelen yazı ile alınan yetkiyle, Çekmeköy’deki eczaneler, ecza depoları ve diğer satış yerlerinde; Cerrahi maske, 3M maske ürünlerine yönelik  2020 yılına ait Ocak-Şubat aylarının alış faturaları ve güncel satış fiyatları kontrol edildi.

Ticaret Bakanlığı’nın 175 numaralı hattına ihbar edilmesi gereken fırsatçılar için yerel olarak da tedbir aldıklarını belirten Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Televizyonlarda, sosyal medyada bir paket makarnanın, bir şişe kolonyanın 10 katı fiyatına satışa çıkarıldığını gördük. Bu tarz kriz durumlarında fırsatçılık yapan insanların toplumda var olması başlı başına çok üzücü bir şey.  Aslında bir ahlak sorunu olan bu yaklaşımlara yerel yönetim olarak önlem almak için Zabıta ekiplerimizle esnafları denetliyoruz. Temennimiz bu tarz esnafın ilçemizde olmaması yönünde ama eğer karşılaşılırsa arkadaşlarımız gerekli uyarı ve ceza işlemlerini uygulayacak,” dedi.