Çatalca’da zabıta ekipleri pazarları denetledi

Vatandaşların sağlıklı gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla pazarda incelemelerde bulunan Çatalca zabıtası, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile birlikte balık tezgahlarını da denetledi.

İnsan sağlığının her şeyin üstünde olduğunu söyleyen Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in talimatları doğrultusunda Zabıta ekipleri çalışmalarını ve denetimlerini sürdürüyor. 

Çatalcalıların daha sağlıklı ve kaliteli gıdaya ulaşması için denetimlerini aralıksız sürdüren Zabıta ekipleri, ilçede kurulan pazarlarda incelemelerde bulundu. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaptıkları incelemelerde ürünlerin fiyatı, genel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı, gramajları gibi kontrolleri gerçekleştirildi.

Balık tezgahları denetlendi

İlçe Tarım Orman ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile birlikte pazarlarda yer alan balık tezgahlarını da denetleyen Zabıta ekipleri; '5996 Sayılı Veteriner, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu' kapsamında satışa sunulan balıkların tazeliği, büyüklükleri ile halk sağlığı açısından uygunluğunun yanı sıra fiyat etiketlerini kontrol etti.

Denetimlerde satışa çıkarılan tüm balık çeşitleri yasaların izin verdiği boyutlara göre ölçüldü. Tezgah sahipleri, fiyat etiketlerinin görünür ve okunaklı olması, halk sağlığını etkileyecek olumsuzluklara meydan verilmemesi, genel hijyen kurallarına riayet edilmesi ve vatandaşların huzurunu bozmayacak şekilde satış yapılması hususunda bilgilendirildi.