Kuaförler salonları dezenfekte edildi çalışanlara koruyucu siperlik dağıtıldı

11 Mayıs Pazartesi günü kontrollü olarak açılmalarına izin verilen kuaför ve berberlerde dezenfektasyon çalışması başlatan Büyükçekmece Belediyesi, bu işyerlerinde çalışan personele yüz koruyucu siperlik dağıttı.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart’tan beri kapatılan berber ve kuaförler 11 Mayıs’ta virüse karşı tüm tedbirler alınarak yeniden işbaşı yapacak.

326 kuaför periyodik olarak dezenfekte edilecek

Büyükçekmece’de faaliyet gösteren 326 erkek berberi ve kuaför salonunda dezenfektasyon çalışması başlatan belediye ekipleri, coronavirüs salgın riski sona erinceye kadar dezenfekte çalışmalarını periyodik olarak sürdürecek. Ayrıca tüm berber ve kuaförlere maske, yüz koruyucu siperlik ve hijyen seti dağıtılıyor.

Belediyenin coronavirüs salgınına karşı başlattığı dezenfekte çalışmasından memnun olan kuaförler kendilerinin de alınması gereken tedbirleri alacaklarını belirterek, “İnşallah halkımızda kurallara uyar” çağrısı yaptılar.

“Türkiye’ye de Allah yardımcı olsun”

Belirli kurallara uyarak kontrollü bir şekilde hizmet vereceklerini söyleyen berber Selçuk Yıldırım, “Bu süreçte Türkiye büyük sıkıntılar çekti. Belediyelerimiz de sağ olsun geldi, hijyenik bakımlarını yaptı. Hijyen paketlerimizi de Pazartesi getirecekler. Türkiye’ye de Allah yardımcı olsun” dedi.

“İnşallah halkımızda kurallara uyar”

Kuaför Füsun Tarauş da Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkürlerini ileterek, “2 aydır kapalıydık inşallah herkes için hayırlı olur. Belediyemize dezenfektan işlemleri için çok teşekkür ederiz. Halkımız da inşallah kurallara uyar.”

“Açsak bir türlü açmasak bir türlü”

Kuaför Esra Kerim: “Maalesef virüsten dolayı baya tedirgin olduk. Belediyemiz sağ olsun salonumuza güzel bir dezenfekten yaptı ama bunu sürekli istiyoruz çünkü gerçekten risk altındayız. Açsak bir türlü açmasak bir türlü. Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e de desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.