Kasımpaşa Mevlevihanesi ne zaman açılıyor?

Restorasyonu devam eden Kasımpaşa Mevlevihanesi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yıldız, kaba inşaatın yüzde 80’inin tamamlandığını ve mevlevihanenin Ağustos 2020’de hizmete açılacağını söyledi.

Beyoğlu’nda bulunan 400 yıllık Kasımpaşa Mevlevihanesi’nde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılının sonunda başlatılan restorasyon çalışmasının yüzde 80’i tamamlandı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla yeniden canlandırılarak hizmete açılacak olan Kasımpaşa Mevlevihanesi sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. İstanbul'un en büyük üçüncü mevlevihanesi olan Kasımpaşa Mevlevihanesi’ni ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

KABA İNŞAATININ YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Yıldız, “Beyoğlu’muzun önemli mekanlarından birindeyiz. Mevlevi geleneğinin son hanelerinden olan Kasımpaşa Mevlevihanesi’ndeyiz. Şuanda Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından restorasyonu gerçekleştiriliyor. Kaba inşaatının yüzde 80’inin tamamlandığını ilgili arkadaşlarımızdan öğrenmiş bulunuyoruz. İnşallah tamamlandığında kültür ve medeniyet hayatımıza önemli bir değer katacak. Beyoğlu’muzun, Kasımpaşa’mızın kültür haritasında Kasımpaşa Mevlevihanesi kendisine yer bulacak. Medeniyet değerlerimizin yeniden sergilendiği, ifade edildiği mekana bütün Beyoğlu’muz kavuşmuş olacak. Kasımpaşa Mevlevihanemiz inşallah 2020’nin Ağustos ayında tamamlanmış olacak” dedi.