Ekrem İmamoğlu'nun o sözlerine zehir zemberek yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ortaya attığı iddialar yavaş yavaş başına dert olmaya başladı. İmamoğlu'nun, TÜRGEV üzerinden mesnetsiz iddialar yönettiği Beyoğlu Belediyesi'nden çok sert bir açıklama yayımlandı.

AK Parti'li meclis üyelerine yönelik çirkin sözleri ile gündeme gelen Ekrem İmamoğlu'na Beyoğlu Belediyesi'nden yalanlama geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Örnektepe Mahallesi'nde bulunan mülkün Beyoğlu Belediyesi'ne eşkiya anlayışı ile usulsüz devredildiğini, 165 milyon liralık 5 binanın TÜRGEV'e verildiğini ileri sürmüştü.

"Asılsız ve çirkin iddialarını şiddetle kınıyoruz." denilen açıklamada bahse konu taşınmazın yıllardır Örnektepe halkı tarafından semt konağı olarak kullanıldığı hatırlatıldı. Binanın 2018'de yıkılarak yerine kapsamlı bir proje hazırlandığı ifade edilen açıklamada bahse konu binanın içerisinde "Sağlık Merkezi, Semt Konağı, Gençlik Merkezi, Kütüphane, Muhtarlık, Belediye misafirhanesi, 158 araç kapasiteli otopark, çok amaçlı toplantı salonu, STK ve amatör spor kulüpleri için yönetici odaları" bulunduğu belirtildi.