Beylikdüzü'nün Yaşam Bahçesi projesinin ilk fideleri dikildi

Beylikdüzü Belediyesi ilçede hâkim olan dayanışma ve yardımlaşma ruhunu en üst seviyede tutmak adına önemli bir projeye imza attı. Yaşam Vadisi 3.Etaba teğet 20 bin m2’lik bir arazide oluşturulan ‘Yaşam Bahçesi’ projesinde ilk fideler dikildi.

Kovid 19 salgını sürecinde örnek teşkil eden projeler üreterek ilçedeki yardımlaşma ruhunu en üst seviyede tutan Beylikdüzü Belediyesi, önemli bir projeyi daha hayata geçirdi.

Salgın süreci boyunca başta büyük yankı bulan ‘Dayanışma Askı’ projesiyle birlikte güçlenen yardımlaşma ruhu bu kez ‘Yaşam Bahçesi’ projesiyle daha da perçinlendi. İsmini Beylikdüzülü vatandaşların verdiği ve Yaşam Vadisi 3. Etaba teğet, 20 bin m2’lik bir alana sahip olan Yaşam Bahçesi’nde ilk fideler dikildi.

Yaz ve kış mevsimlerinde 15-20 çeşit ürün yetiştirilmesi ve 35-40 ton mahsül alınması öngörülürken üretim boyunca herhangi bir kimyasal kullanılmadan ve doğal tarım ilkelerini uygulayarak yerel tohumdan üretilen fideler kullanılarak organik sebze meyve yetiştirilecek. Hasat zamanında toplanan tüm ürünler ise Beylikdüzü’ndeki ihtiyaç sahibi kişilere Beylikdüzü Gıda Bankası üzerinden ulaştırılmak üzere teslim edilecek.

Her Mahalleye Bir Bostanlık Projesi

İlk fideleri belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlarla birlikte diken Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık bu projeyle, yaşanan olağanüstü süreç neticesinde ortaya çıkabilecek gıda sorununun önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

Virüsün son bulmasıyla ilk hasatı şenlik tadında yapma temennisinde bulunan Çalık, “Bu süreçte üretme fikrinin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Yarınlarda gıda tedarikinde yaşanacak olumsuz bir durumda bu kent kendi kaynaklarını maksimum düzeyde kullanacak. Gıda ihtiyacı olan komşularımıza hasat ettiğimiz ürünleri ulaştıracağız ve Beylikdüzü’nde hâkim olan dayanışma ruhunu daha da üst seviyelere taşıyacağız. Her mahallede yaşam bahçelerini arkadaşlarımız hızla oluşturmaya devam ediyor. Tarımsal üretime yönelik yapacağımız işlerin bugün ilk etabındayız. Bu kent üretmeye, hem kendine hem de İstanbul’a nefes olmaya devam edecek” dedi.