Haydi Beykoz işitme engelli çocuklara kulak ver!

Beykoz’da hayata geçen “Sen De Bir Kulak Ver” Projesi’yle atık yağların karşılığında işitme engelli çocuklar yeni cihazlara kavuşacak. Vatandaşlardan projeye yeterli ilgi olursa ilk etapta 10 çocuk duyma sevinci yaşayacak.

Beykoz Belediyesi, Medipol Üniversitesi ve Deha Biyodizel Firması işbirliğiyle atık yağların çevreye verdiği zararın önlenmesi, ihtiyaç sahibi engelli çocukların işitme cihazına kavuşması amacıyla başlatılan proje ilk olarak 11 yaşındaki Havva Yıldız’a duyma sevinci yaşattı. 

İlçedeki İşitme engelli aileler ve çocuklara umut olan “Sen De Bir Kulak Ver” Projesi’ne ilçe sakinlerinden yeterli katılım ve destek olursa Havva Yıldız gibi birçok ihtiyaç sahibi çocuğun yüzü gülecek.

Projeye kapsamında vatandaşlardan ayrı topladığı atık yağlarla ilk etapta işitme engelli 10 çocuğa yaşlarına ve duymalarına uygun yeni cihazlar alınacak.

Muhtarlık ve Okullarda Toplanıyor  

“Sıfır Atık” hedeflerine uygun hazırlanan “Sen De Bir Kulak Ver Projesi” ilçe sakinlerinin mutfaklarından çıkan atık yağları lavaboya dökmeden ayrı şekilde biriktirmesi ve teslim noktalarına getirmesiyle uygulanacak.

Atık yağlar ilçedeki 45 mahalle muhtarlığı, ilk ve orta dereceli okullar ve meydanlardaki “Ekmeğini Çöpten Çıkar” büfelerine bırakılabilecek.

İşitme cihazı verilecek çocuklar, Beykoz Belediyesi’ne başvuruda bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları arasından, Medipol Üniversitesi’nde uzmanlar hekimler tarafından yapılacak işitme tarama testi neticesinde seçilecek.

Lavaboya Dökmeyelim, Ayrı Biriktirelim 

Mutfaklardan kontrolsüz şekilde lavaboya dökülen 1 lt atık yağ doğada 1 milyon lt temiz suyu kirletiyor.   

Temiz su kaynakları için büyük tehdit oluşturan ve günümüzde çevre kirliğinin nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan atık yağlarla mücadelede etkin atık yönetimi uygulamaları ve bilinçli toplum önemli rol oynuyor.

Beykoz Belediyesi, bir çevre ve sosyal sorumluk projesi olarak hayata geçirdiği uygulamayla sürdürülebilir temiz çevreye katkıda bulunurken ihtiyaç sahibi engelli çocuklara umut olmayı amaçlıyor.

Proje ortaklarıyla birlikte ilçede 2 yıl boyunca devam edecek proje kapsamında onlarca çocuk yeni bir işitme cihazına kavuşacak.