Murat Hazinedar'a Kemal Kılıldaroğlu'ndan talimat mı geldi?

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın CHP'ye yakın Halk Tv'ye çıkması olay oldu. Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Hazinedar'ın katıldığı program için skandal ifadesini kullandı.

İnternetİstanbul/ Beşiktaş Belediyesi'nden usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle uzaklaştırılan Murat Hazinedar'ın CHP'nin televizyonu Halk Tv'ye çıkartılması kafaları karıştırdı. Star Gazetesi'nden Ahmet Kekeç, ''İftira çetesi, bu skandal yayını nasıl açıklayacak?'' diye sorarken çok önemli sorulara parmak bastı.

Murat Hazinedar denince akla gelen ilk şey Beşiktaş Belediye başkanlığından uzaklaştırılmasına sebebiyet veren hakkındaki usulsüzlük iddiaları oluyor. Hatta iddiadan daha da öteye geçen CHP genel merkezi tarafından bile “İçişleri Bakanlığı, adamımızı görevden almakla çok iyi etti. Ortada ciddi iddialar var...” demeye gelen beyanatlar verilmişti.

Peki durum böyleyken Murat Hazinedar, CHP politikalarını savunmak için kurulmuş Halk TV’ye nasıl çıkarılır, neden çıkarılır? Program neden Murat Hazinedar'ı “aklama programı”na dönmüş olabilir? 

Ahmet Kekeç, Hazinedar görevden uzaklaştırıldığında, “Efendiliğimden susuyorum. CHP genel merkezi duruma müdahale etmezse, ben gerekeni yapacağım. Ama yaptıklarımın şiddeti bu paylaşım gibi olmaz...” diyerek, Kılıçdaroğlu’nu ve ardıllarını “bildikleriyle” tehdit ettiğini hatırlattı ve o zaman şu üç husus derhal açıklığa kavuşturulması gerekiyor dedi: 

BİR- Halk TV’de “kripto” hâkimiyeti mi var? (Bu kanal, darbe bastırıldıktan sonra bile, darbecilerin “utanç bildirisi”ni haberleştirmeye devam etmişti.)

İKİ- Hazinedar’ın tehditlerinden mi korkuldu? Yahut Hazinedar’ın canlı yayına çıkarılması talimatı “doğrudan” Kılıçdaroğlu’ndan mı geldi? 

ÜÇ- Hazinedar’ın “bildikleri” ne? Bunların, bizim tarafımızdan bilinmesinden mi korkuluyor? 

DEVAMINI OKU...