Beşiktaş Belediyesi sokak hayvanlarını unutmuyor

Beşiktaş Belediyesi, Koronavirüs salgınıyla birlikte vatandaşlarımızın evde kalması sonrası ihtiyaçları daha da artan sokak hayvanları için yeni bir uygulamaya imza attı.

Beşiktaş Belediyesi, dış etkenler nedeniyle plastik kaplarda bozulan mama kaplarını yenileyerek daha steril ve korunaklı olan mama kaplarıyla değiştirdi. Can dostlarımız için tasarlanan yeni su mama kapları ekiplerimiz tarafından ilçenin pek çok noktasına yerleştirildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını sonrası Türkiye’de de sıkı tebdirler alınmaya başladı. Bu tedbirler kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta Ramazan Bayramı’na kadar her hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı kamuoyuyla paylaşıldı.

İnsanların sokaklara çıkamayacak olması en fazla sokakta yaşayan canlarımızı etkiliyor. Bu kapsamda zor durumda olan ve temel ihtiyaçları daha da artan sokak hayvanları için belediye ekiplerimiz yoğun bir çaba gösteriyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri salgın süreciyle birlikte çalışmalarını artırarak her gün ilçenin birçok noktasına mama ve su bırakıyor.
Ekipler aynı zamanda tam donanımlı sokak hayvanları ambulansı MOBİVET ile kısırlaştırma ve aşılama gibi tüm hizmetlerine de devam ediyor.

Belediye bu çalışmaların yanı sıra can dostlarımız için bir yeniliğe daha imza attı ve yağmur, çöp, toz, toprak gibi dış etkenler nedeniyle kirlenerek bozulan mamalar için daha korunaklı su ve mama kapları tasarladı. Olumsuz hava koşularından etkilenmeyen yeni su ve mama kapları Beşiktaş’ın pek çok önemli noktasına monte edildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sokak hayvanları için tasarlanan korunaklı su ve mama kaplarıyla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu açıklamayı yaptı: "Can dostlarımız için dağıttığımız mamaların yağmur, çöp ve toz toprak gibi dış etkenler nedeniyle kirlenip bozulmasının önüne geçmek için Beşiktaş genelinde belirli noktalara korunaklı su ve mama kapları yerleştirdik. Böylece hem can dostlarımızın aç ve susuz kalmasının hem de mama israfının önüne geçeceğiz."