Beşiktaş Belediyesi duyurdu! Dilek Sabancı Parkı yenilendi buranın özelliği...

Türkiye’nin engelli kişilere uygun en kapsamlı parkı olan Dilek Sabancı Parkı yenilendi.2002 yılında hizmete açılan park engelli bireylerin erişimi için asansör, engelli aracı şarj üniteleri, kabartmalı park haritası, hobi bahçesi gibi hizmetler sunuyor.

Sabancı Vakfı’nın 2002 yılında Beşiktaş Belediyesi ile birlikte hizmete açtığı Dilek Sabancı Parkı yenilendi.  16 bin 750 metrekare üzerine kurulu Dilek Sabancı parkı, 500’den fazla bitki ve ağacıyla şehrin merkezinde nefes aldırıyor…

2002 yılında hizmete açılan Dilek Sabancı Parkı, engelli bireylerin erişimi için asansör, engelli aracı şarj üniteleri, kabartmalı park haritası, hobi bahçesi gibi hizmetler sunuyor. Bünyesinde; basket sahası, egzersiz alanları ve yürüyüş yollarının yanı sıra Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi de bulunan Dilek Sabancı Parkı, Türkiye’nin engellilere uygun en kapsamlı parkı olarak hizmet veriyor. Dilek Sabancı Parkı’nda 16 bin 750 metrekare alan içerisinde 500’den fazla bitki ve ağaç bulunuyor.

BAŞKAN AKPOLAT:ENGELSİZ BELEDİYE OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ

Engelsiz belediye olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediklerini belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da, “2002 yılında Sabancı Vakfı tarafından yapılan bu park, düzenlemelerin ardından tekrar açılıyor. Burası, dezavantajlı ve engelli bireylerin hiçbir yardım almadan rahatça erişebildikleri bir park. Kıymetli Sabancı Vakfı’na, bu parka ismini veren Sayın Dilek Sabancı’ya ve Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Güler Sabancı’ya Beşiktaş Belediyesi adına yürekten teşekkür ediyorum. Bu parkta olduğu gibi biz Beşiktaş’ın bütün sokaklarını erişilebilir kılacağız. Bu kentin sokaklarını, parklarını engelli bireyler başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız için erişilebilir hale getireceğiz.” dedi.