Başakşehir Belediyesi evlendirme hizmeti nasıl yapılır? Nikah için gerekli evraklar

Başakşehir Belediyesi Nikah Dairesi'nde evlenmek isteyenlerin yapması gerekenleri haberimizde derledik... Evlenmek için nereye, nasıl ve hangi belgelerle başvurulur?, Evlenebilmek için sağlanması gerekli belgeler nelerdir?

Bahar dönemi geldikçe evlenmek isteyen çiftleri düğün telaşı sarmaya başlıyor. Peki çiftlerin evlenmek için hangi nikah dairesini seçmesi gerekiyor? Başakşehir'de yaşayan bir vatandaş evlenmek için hangi nikah salonunu seçmeli? Evlilik başvuru süreci nasıl ve gerekli olan evraklar nelerdir? 

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ NİKAH SALONU NEREDE?

Başakşehir Belediyesi tarafından Sular Vadisi girişinde inşa ettirilen Nikâh Salonu, 300 kişilik kapasitesiyle 2014 yılı Temmuz ayından itibaren hizmet veriyor. Türk İslam mimarisi ile modern mimarinin bütünleştiği kubbeli yapısı ile dikkat çeken Nikâh Salonu’nda, engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracak iki adet yürüyen merdiven rampası da bulunuyor.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ NİKAH GÜNLERİ VE SAATLERİ

Başvuru işlemleri, hafta içi mesai saatlerinde (08.30 - 17.00);

Nikah günleri hafta içi Pazartesi, Salı, Perşembe ve hafta sonudur. 

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ EVLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

“ÇİFTLERİN BAŞVURUYA BİRLİKTE GELMELERİ GEREKMEKTEDİR.”
Eksik evraklarla müracaat kesinlikle kabul edilmez.

Türk vatandaşları için:

*Nüfus Cüzdanlarının aslı 
*Evlilik için alınan Sağlık Raporu (Aile Hekimleri ya da Devlet Hastanelerinden alınması gerekmektedir. Özel hastaneden alınan raporlar aile hekimi ya da devlet hastanelerinde başhekim onayıyla kabul edilir.
*Sağlık raporu alınırken kan tahlilleri içinde HEMOGLOBİNOPATİ (Akdeniz Anemisi ) TESTİNİN yapılması zorunlu olup; bu tahlilin yapıldığının raporda belirtilmesi gerekmektedir.)
*5’er adet Vesikalık Fotoğraf
*Başvuru esnasında 16 yaşında olanlar için Aile Mahkemesinden alınmış Evlenme İzni Kararı ibraz edilmelidir; 17 yaşında olanlar ise başvuru sırasında anne ve babası kimlikleriyle şahsen bulunmalıdır veya noterden muvafakatname getirilmelidir. 
*Kadının daha önceki evliliği sona ermiş ise; kesinleşme tarihinden itibaren üçyüz gün geçmiş olması belgelenmelidir veya mahkemeden kesinleşmiş İddet Müddetinin Kaldırılması kararı getirilmelidir. 
*Kızlık soyadı kullanılmak isteniyorsa müracaat anında  belirtilmelidir. 
*Çiftin Mal Ayrılığı Sözleşmesi (noterde düzenlenmiş) varsa müracaat anında bildirilmelidir 
*Başvuruda bulunan kişilerin evlilik müracaatlarının kabulü için içlerinden birinin ikametinin Başakşehir olması gerekmekte olup, her ikisi de ilçe dışında ikamet ediyorlarsa bağlı oldukları ilçe evlendirme dairelerinden “Evlenme İzin Belgesi” alarak müracaat edebilirler.
*Başvuru esnasında ibraz edilen tüm evraklar 6 ay süreyle geçerlidir.

Yabancı uyruklular için:

*Evlenecek çiftin ikisi de Yabancı Uyruklu ise Başakşehir bölgesinde bir otelde kalıyorlarsa, o otelde kaldıklarına dair yazı almaları gerekir. 
*Yabancı uyruklu kadın veya erkek konsoloslukları İstanbul‘da ise bekar olduklarına dair Evlenme Ehliyet Belgesi (Bekarlık Belgesi) alıp Kaymakam’lıklara;  Ankara’da ise aldıkları Evlenme Ehliyet Belgesini “Ankara Dışişleri Bakanlığı”na  onaylatacaklar.
*Yabancı uyruklular Evlenme Ehliyet Belgesi (Bekarlık Belgesi) ve Doğum Belgelerini kendi ülkelerinden getirecekler ise o ülkedeki Türkiye Büyükelçiliği’ne onaylatacaklardır. Örnek: Finlandiya, Belçika, Letonya, Moldoya vs.
*Pasaportun Türkçe tercümelerini yaptırıp noterden tasdik ettireceklerdir. Vize süresi dolmuş olan pasaportlar için asla işlem yapılmaz.
*Çiftler Evlilik İçin Sağlık Raporu alacaklardır.
*Beşer (5’er) adet fotoğraf 
*Bazı ülkeler anlaşma gereği apostilli olarak almış oldukları  Evlenme Ehliyet Belgesi (Bekarlık Belgesi)ni  ve Doğum Belgelerini Türkiye‘ye getirdikten sonra Türkçe tercümelerini yaptırıp noterden onaylatacaklardır.
*Evlenme Ehliyet Belgesi ve Doğum Belgesi çok dilli düzenlenmiş ise hiçbir tasdik işlemine tabii olmadan direk Evlendirme Memurluğunca işleme alınır.
Eğer eşlerden her ikisi de Türkçe bilmiyorsa nikah esnasında yeminli tercüman getireceklerdir.  
*Başvuru esnasında ibraz edilen tüm evraklar 6 ay süreyle geçerlidir.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ NİKAH DAİRESİ ADRESİ NEREDE?

Adres: Sular Vadisi 5. Etap Başak Mah. Yunus Emre Caddesi No:35/2 Başakşehir/İstanbul

İletişim : 444 0 669

Adres: Bahçeşehir 2. Kısım Mah. Şehit Polis Gaffar Okkan Caddesi  No: 5 Başakşehir/İstanbul (Bahçeşehir Belediye Hizmet Binası) 

İletişim : 444 0 669