Bahçelievler'de meydan kuşlara kaldı

İstanbul'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından cadde ve sokaklar boşaldı, Kent merkezindeki meydanları ise kuşlar doldurdu.

Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından kent meydanları, caddeler ve sokaklar boş kaldı. Sessizliğe bürünen Bahçelievler’de de yasaktan muaf olanların dışında kimse dışarıya çıkmadı. İlçenin en işlek yerlerinden olan Şirinevler Meydanı da yasağın ardından boş kaldı.

Yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmayan Bahçelievler Belediyesi veterinerlik birimi ekipleri de meydanı mesken tutan güvercinleri beslemeyi ihmal etmedi. Korona virüsle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar kapsamında, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin belli noktalarında bulunan beslenme odaklarına mama dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Mama dağıtımı, Bahçelievler’in çeşitli noktalarına daha önce yerleştirilen 150 kedi kulübesi ve 50’ye yakın köpek kulübesinin yanı sıra 200’e yakın beslenme noktasına yapılıyor. İlçenin çeşitli cami önleri ve meydanlarında kümelenen güvercinler de bu kapsamda unutulmuyor.

Sokak hayvanlarının aç kalmaması için haftalık olarak yaklaşık 500 kilo kedi, 150 kilo köpek maması, 50 kilo kuşyemi kullanılıyor.
Sokağa çıkma yasağı 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta bu gece saat 00.00'da sona erecek.