Ataşehir Belediyesi evlilik işlemleri ve nikah ücretleri nasıl?

Ataşehir Belediyesi Nikah Dairesi'nde evlenmek isteyenlerin yapması gerekenleri haberimizde derledik... Evlenmek için nereye, nasıl ve hangi belgelerle başvurulur?, Evlenebilmek için sağlanması gerekli belgeler nelerdir?

Bahar dönemi geldikçe evlenmek isteyen çiftleri düğün telaşı sarmaya başlıyor. Peki çiftlerin evlenmek için hangi nikah dairesini seçmesi gerekiyor? Ataşehir'de yaşayan bir vatandaş evlenmek için hangi nikah salonunu seçmeli? Evlilik başvuru süreci nasıl ve gerekli olan evraklar nelerdir? 

ATAŞEHİR BELEDİYESİ EVLİLİK İŞLEMLERİ NASIL YAPILIYOR?

Çiftlerden biri Ataşehir’de, diğeri ilçe dışında ikamet ediyorsa izin belgesi almaksızın evrakları birlikte hazırlamaları yeterlidir. 
NİKAH  MÜRACAATI  İÇİN GEREKLİ BELGELER
NÜFUS CÜZDANI Nüfus cüzdanları fotoğraflı, T.C. kimlik numaralı olmalıdır.Aslı ve bir adet fotokopisi ile müracaat edilecektir. Yıpranmış ve soğuk damgası bulunmayan kimlikler geçersiz kabul edilecektir.
SAĞLIK RAPORU Medeni Kanunun 136. maddesi gereği çiftler evlenmelerine engel bulunmadığını gösteren resimli ve onaylı sağlık raporu getirilecektir. Sağlık raporları, Aile Hekiminden alınacaktır. Hemoglobinopati (Akdeniz anemisi) testi yapıldığına ilişkin ibare raporda bulunmalıdır.
FOTOĞRAF 5 adet   renkli fotoğraf son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş olmalıdır. (fotokopi ve biometrik fotoğraf kabul edilmemektedir)
YABANCI UYRUKLU  KİŞİLER
Yabancı uyruklu kişilerin evlenebilmesi için gerekli evraklar, her ülke için farklılık gösterebildiğinden, Evlendirme Şefliğimizden  detaylı bilgiler alınmalıdır.
MÜRACAATLARDA ÖNEMLİ HUSUSLAR
İZİN BELGESİ Ataşehir ilçesi dışında ikamet etmekte olup,  Ataşehir Belediyesi’nde nikah kıydırmak isteyen çiftler, bulundukları ilçenin nikah memurluklarına birlikte müracaat ederek evlenme izin belgesi getirmeleri gerekmektedir.

Ataşehir ilçesi sınırlarında oturup,  başka bir ilçede nikah kıydırmak isteyen çiftlerimiz ise Evlendirme Şefliğimize birlikte müracaat ederek evlenme izin belgesi almaları gerekmektedir.
EVLENME YAŞI On sekiz (18) yaşını doldurmuş erkek ve kadın kendi iradesiyle evlenebilir.
On yedi (17) yaşını doldurmuş erkek ve kadın, anne-baba veya vasinin izniyle evlenebilir.  Ayrıca anne-babalarının da nüfus cüzdan fotokopileri ile  birlikte başvuru yapmaları gerekmektedir.
On altı (16) yaşını dolduran erkek ve kadın, hakimin izni (mahkeme kararı) ile evlenebilir.
BOŞANMIŞ VE DUL Boşanmış  veya dul kadınlar, boşanmadan veya eşinin ölüm tarihinin Nüfus Müdürlüğü'ne tescilinden itibaren 10 ay (300 Gün) geçmeden evlenemez.
Sürenin dolmasını beklemek istemeyenler, Aile Mahkemesinden ''İddet Müddetinin Kaldırılması'' kararını getireceklerdir (Karar kesinleşmiş olmalıdır).
VEKALETNAME Evlenecek çiftlerin başvuruya beraber gelmeleri zorunludur. Eşlerden biri başvuruya gelemiyor ise Evlendirme yönetmeliği madde 17’ye göre noter onaylı vekaletname ile başvuruda bulunabilir Vekaletnamede evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğu açıkça belirtilmesi  zorunludur
MÜRACAAT İstenen belgeler eksiksiz hazırlandıktan sonra hafta içi saat 16:00’ya kadar Nikah Memurluğumuza müracaat edilecektir.
Nikah salonu ücretleri Ataşehir  Belediyesi veznelerine ödenecektir.
NİKAH GÜNÜ VERİLMESİ  Çiftler en erken, müracaat tarihini takip eden ikinci gün evlenebilirler. Nikah gün ve saat rezervasyonu müracaat sırasında ve müracaatı takip eden 180 (yüzseksen) günü geçmeyecek şekilde yapılmaktadır.
ÖNEMLİ NOTLAR Soyadını kullanmak isteyen kadın bu isteğini müracaat sırasında belirtmelidir
Eğer çiftlerin mal rejimi var ise müracaat sırasında noterden yaptıracakları mal rejimi talep belgesini vermek zorundadır.
Telefonla nikah günü rezervasyonu kesinlikle yapılmamaktadır.
Nikah tarihlerini ertelemek veya iptal etmek isteyenlerin en az 7 (yedi) gün önceden bildirmesi gerekmektedir.
Müracaat belgeleri alındığı tarihten itibaren altı (6) ay süreyle geçerlidir.
Çiftler kendilerini tanıyan on sekiz (18) yaş üstü iki şahit ile birlikte belirtilen nikah saatinden 10 – 15 dakika önce gelmeleri rica olunur.
2020 YILI ÜCRET TARİFESİ
ATAŞEHİR NİKAH  SALONU
HAFTA İÇİ KÜÇÜK SALON 260,00 TL
  BÜYÜK SALON 340,00 TL
HAFTA SONU KÜÇÜK SALON 360,00 TL
  BÜYÜK SALON 510,00 TL
     
EV, DÜĞÜN SALONU, LOKAL VB. YERLER
İLÇE  SINIRLARI 660,00 TL
DİĞER İLÇELER 760,00 TL
     
TURİZM İŞLETMELERİ, OTELLER, GEMİLER VB. YERLER
İLÇE SINIRLARI 860,00 TL
DİĞER İLÇELER 960,00 TL
     
DİĞER İLÇELERDE EVLENMEK İSTEYENLER  İÇİN
EVLENME İZİN  BELGESİ 50,00 TL
     
Ücretlere KDV dâhildir.
Ücretlere 2020 yılı için Aile Cüzdanı Ücreti dâhildir.
Nikah Salonununda kıyılacak nikahlardan engelli vatandaşlar, şehit ve gazi ailelerinin 1. derece yakınlarından ve muhtaçlık belgesi getirenlerden nikah ücreti alınmaz. 
İzin belgesi ile müracat edenlerden 150 TL fark alınmaktadır.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ EVLENDİRME DAİRESİ ADRESİ:

Başvuru Yeri: Barbaros, Şebboy Sk. No:4/A D:No:4/A, 34746 Ataşehir/İstanbul

Telefon: 0216 570 50 00 /1949-1950-1951-1952-1953-1954-1923

Nikah Adresi: Şehit Şakir Elkovan Cad. No: 20 K.Bakkalköy - Ataşehir (Novada Ataşehir AVM)