Ataşehir Belediyesi eve kapananları eğlendiriyor

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında zamanımızın büyük kısmını evimizde geçirdiğimiz bu günlerde dijital platformlarda yer alan film, dizi ve müzik gibi içerikler büyük ilgi görüyor.

Sinema, tiyatro ve gösteri salonlarının boş kaldığı bu süreçte, hizmetlerine ara vermeyen belediyeler, kültür-sanat faaliyetlerini sosyal medya hesapları üzerinden internet ortamına taşıdı.    

Ataşehir Belediyesi evlere kapanmak zorunda kalınan bu günlerde sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı kültür sanat yayınlarıyla dikkat çekiyor. Ataşehirliler, belediyenin sosyal medya hesaplarındaki pek çok gösteride;  Ataşehir’in kendi yetiştirdiği ve hem yurtiçi hem de yurtdışında başarılı çalışmalara imza atan isimlerin gösterilerini izliyor.

Ataşehir Belediyesi, 10 yıldır uyguladığı “Sanat Eğitimlerini Mahallenize Getiriyoruz” projesine katılarak başarılı olan isimlerden oluşturduğu; tiyatro toplulukları, korolar, çocuk ve gençlik halk dansları topluluğu ile gençlik senfoni orkestrasının gösterilerini online olarak Ataşehirlilerin beğenisine sunuyor.  

Kendi bünyesinde oluşturulan toplulukların ve koroların gösterilerini yayınlayan, halktan gelen istek ve önerileri de dikkate alan Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, arşiv özelliği olan değişik içerikler üretmeye devam ediyor.

Umut Şiirleri” isimli programda şairler şiirlerini yorumlarken, “Umut Filmleri”nde ise yönetmen, senarist ve sinema yazarları bugünlerde seyredilecek film önerilerinde bulunuyor. “Misafir Konserler”de sanatçılar evlerinden söyledikleri şarkılarla, evlerinde kalan Ataşehirlilerin akşamlarına renk katıyor. Yine yazarların kendi sesinden masallar okudukları “Yazarlardan Çocuklara Masallar” isimli program yoğun ilgi görüyor.

Bu süreçte çocuklar da unutulmuyor. Her hafta sonu yayınlanan çocuk tiyatrolarıyla, çocukların tiyatro ile buluşması sağlanıyor. Ramazan ayı dolayısıyla da geleneksel gösteri sanatlarından Karagöz Hacivat, meddahlık ve ortaoyunu gösterilerine yer verilen “Evlere Şenlik” isimli program Ramazan akşamlarına renk katıyor. “Tadımlık Sohbetler”de ise kültür ve sanat dünyamızdan isimlerle söyleşiler gerçekleştiriliyor.

Bütün içerik, kurgu, tasarım, montaj ve üretimleri bünyesinde oluşturduğu ekiplerle gerçekleştiren Ataşehir Belediyesi bu günlerde sanatseverlerin büyük ilgi göstereceği yeni bir proje hazırlıyor.

Ülkemizin ve dünyanın önemli sinema sanatçıları, yönetmenleri ve senaristlerinin setlerde yaşadıkları anılarını anlatacakları, filmlerle ilgili ayrıntılı bilgilerin yer alacağı yeni prodüksiyon “Film Tadı” da çok yakında sanatseverlerle olacak.