Arnavutköy'de oturanların tek umudu MHP olmuştur

Yüksel Emir'in yerine göreve getirilen MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Gökhan Uluç, yerel seçimlerde Kürtlerin desteğini nasıl alacaklarının sorulması üzerine, şu çıkışı yaptı:

MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir’in Belediye Başkan aday adayı olmasının ardından boşalan başkanlık koltuğuna atanan Gökhan Uluç basınla bir araya geldi.

Yerel seçimlerde nasıl bir seçim stratejisi izleyeceklerinin ip uçlarını paylaşan başkan Gökhan Uluç, “Göreve gelir gelmez sahada nasıl çalışacağımızı, günlük kaç ev ve kahve toplantısı, miting yapacağımız yerlerin analizini yaptık. Şu an belediye başkan aday adayları, meclis üyesi aday adaylıkları ve üye kaydı yapıyoruz. Bize gelen başkan aday adayları ve meclis üyesi aday adayları ile ilgili istihbari bilgiler alıyoruz. Farklı amaç ve maksatla gelmeyen, başka kişilerin adamı olmayan herkese kapımız açık. Beş yıldır Yüksel başkanımızın zaten seçimlere yönelik bir çalışması mevcuttu. Ancak aday adaylığı süreci devam ediyor. Biz aday açıklanana kadar hepsinin yanındayız. Aday açıklandıktan sonra bugüne kadar yapılmamış bir çalışma ile geliyoruz. İttifak ile ilgili genel merkezin bir çalışması var. Belki de bu güne kadar MHP Arnavutköy’de görülmemiş bir atakla gelecek. Heyecanlıyız, hazırlıklıyız. Adayımız kim olursa olsun kazanacağımıza inanıyoruz. Bu dönem 'Arnavutköy’de MHP zamanı' diyoruz" dedi.

Arnavutköy’ü alacağız Seçimlerde daha çok özgün projeleri ile vatandaşın karşısına çıkacaklarını ifade eden Uluç, “Kadromuz profesyonellerden oluşuyor. Genel başkanımızın söylediği şu; 'İnşaallah bu sefer Arnavutköy’ü kazanacağız, gidin çalışın, başaracaksınız.' Biz de genel başkanımızın güzel temennilerini ve dualarını alıp geldik. gece gündüz demeden çalışarak MHP Arnavutköy’de hak ettiği yere getireceğiz" ifadelerini kullandı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Gökhan Uluç bir gazetecinin, “Sosyal medyada özellikle hali hazırdaki Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın aday olacağı söylentileri hakkında ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna, “Bizim için burada kimin aday olacağı önemli değil. İster Haşim Baltacı olsun ya da bir başkası olsun. Biz MHP olarak çalışmamızı yürüteceğiz” şeklinde cevap verdi. Fatoş Deniz'in üyelik işlemleri sürüyor AK Parti eski Meclis Üyesi Fatoş Deniz'in MHP'den belediye başkan aday adayı olmasının soruönası üzerine, "Fatoş hanım şu an itibariyle aday adayımız, ildeki üyelik işlemleri sürüyor" cevabını veren Uluç, "Yedi günlük bir süre var. Kabul edilir ve başkan adayımız olursa biz yine MHP olarak onun arkasında duracağız. İlin vereceği karara göre davranacağız" dedi.

Bir önceki yerel seçimde 'Arnavutköy’ü MHP alıyor' algısının oluştuğu, bu algı nedeniyle doğu kökenli oyların AK Parti'ye gittiği yönündeki iddianın sorulması üzerine, "Bizim partimizde her kesimden insanımız var" karşılığını veren Uluç, "Meclis üyelerimizden Kürt de Türk de aday adaylarımız var. Artık Arnavutköy’deki Kürt halkının da tek umudu MHP olmuştur. Arnavutköy Anadolu mozaiği. Her kesimden insan bize geliyor. Kürt vatandaş da artık Arnavutköy’ü MHP kadrosunun yönetmesi gerektiğini ifade ediyor. Ben Iğdırlıyım, iki ninem de Kürt. Artık karışmışız biz. Bunu ayrıştırmak da doğru değil. Iğdır’a gittiğimde oranın belediye başkanı HDP’li. Oradaki Azeri vatandaşlar belediyeye gittiklerinde kendilerine öncelik tanındığını söylüyor. Aynen biz de bizi tanımaları için, hizmetlerimizi görmeleri için onlara daha da öncelik tanıyacağımızı bilmelerinizi istiyoruz. Türkiye'de hangi MHP yönetiminde Kürt kökenli bir vatandaşa kötü muamele yapılmıştır. Bunlar olumsuz algı oluşturmak isteyen kişilerin söylemleri. Bizler kapı kapı gezerek, kendimizi anlatacağız" dedi.